(Archieffoto)

Nieuwe wolf waargenomen in de Hoge Venen

In de Hoge Venen is een wolf waargenomen, de vierde in Wallonië sinds 2016. Dat heeft de coördinator van het Wolf Netwerk gemeld. De analyse van een uitwerpsel dat in maart dit jaar gevonden was, heeft uitsluitsel gegeven: het gaat om een mannelijk exemplaar van de Centraal-Europese lijn. 

Een andere wolf wordt al sinds 2018 in dezelfde regio opgevolgd. Dat dier is op 29 mei nog gefilmd. "Hij stelt het goed. Gezien het ook om een mannelijke wolf gaat, lijkt het logisch dat de nieuwe niet in de regio blijft. Maar we weten niet waar de tweede zich momenteel bevindt", zegt Alain Licoppe van Wolf Netwerk.

In Vlaanderen leeft het wolvenkoppel Naya-August. Op de laatste beelden, die dateren van begin mei, was te zien dat Naya hoogdrachtig was. Waarschijnlijk heeft ze dus al geworpen, maar niemand weet waar het nest zich bevindt.

Meest gelezen