Arne Deboosere

"We zitten aan het lachend kakje": nooit meer verdwalen aan zee met nieuwe "zeemoji's"

De verdwaalpalen aan de zee hebben een update gekregen. Naast onder meer het treintje, het bootje en de banaan zijn er nu ook een smiley, een lachend kakje en een hartje, de zogenoemde "zeemoji's". De kinderen op het strand zijn alvast fan.

In Oostende zijn vanmorgen drie nieuwe verdwaalpalen voorgesteld. De hoge palen met de eenvoudige en herkenbare afbeeldingen helpen kinderen al decennialang om op een overbevolkt strand de weg terug te vinden naar mama en papa. Maar het treintje, huisje en bootje mochten wel een update krijgen, vonden ze aan zee. Er werd gekozen voor drie emoji's, die sluiten veel beter aan bij de leefwereld van de kinderen.

De nieuwe palen zijn een schot in de roos, bleek vanmorgen op het strand van Oostende. Vooral het lachend kakje is op enthousiasme onthaald. Al vinden sommige kinderen dat emoticon ook raar. "Want je mag toch helemaal geen kaka doen op het strand", zei een meisje. "Nee, dan vind ik het bootje en de strandbal veel leuker. Dat past beter bij de zee."

Arne Deboosere
Arne Deboosere
Arne Deboosere

Meest gelezen