Twitter neemt maatregelen tegen tweets van politici die regels schenden

Twitter gaat harder optreden tegen publicaties van politieke verantwoordelijken die de regels overtreden. Voor zulke tweets komt nu een "notice" die de lezer waarschuwt. Dat meldt Twitter in een blogpost. De berichten worden niet verwijderd omdat ze als belangrijk voor "het algemeen belang" worden beschouwd.

In de notice wordt uitgelegd dat de tweets de regels van het sociaalnetwerk overtreden, maar dat ze toch worden verspreid in het "belang van het grote publiek". "In het verleden hebben we bepaalde tweets die onze regels schenden toegelaten op Twitter te blijven omdat ze in het belang van het publiek waren, maar het was niet duidelijk wanneer en hoe we zulke beslissingen hebben gemaakt", klinkt het.

De maatregel geldt alleen voor gebruikers die regeringsfunctionaris zijn of die vertegenwoordigen, kandidaat zijn voor een openbaar ambt of in overweging worden genomen voor een regeringspositie, die meer dan 100.000 volgers hebben en geverifieerd zijn.

"Dit gezegd zijnde zijn er gevallen zoals directe bedreigingen van geweld of oproepen om geweld te plegen tegen een individu, die meer dan waarschijnlijk niet als in het algemeen belang worden beschouwd", aldus Twitter.

Meest gelezen