Videospeler inladen...

Een dode en negen gewonden bij twee IS-aanslagen in Tunis 

In Tunis zijn twee zelfmoordaanslagen gepleegd. De eerste dader bracht zijn bom tot ontploffing in de belangrijkste straat van de Tunesische hoofdstad. Een tweede bom ging af bij een politiestation. Er zijn voorlopig negen gewonden. Een politieagent is omgekomen. De aanslagen zijn vanavond opgeëist door terreurgroep IS.

Twee van de slachtoffers van de eerste aanslag zijn politieagenten. De aanslag gebeurde vlakbij een politiewagen. De tweede aanslag gebeurde bij een politiestation. Daar vielen zeker vier gewonden. Intussen is duidelijke dat er ook één dode is gevallen. 

AFP or licensors

Sinds de val van het regime van Zine Ben Ali in 2011 zijn er af en toe aanslagen in Tunesië. In 2015 kwamen tientallen mensen om bij een reeks erg bloedige aanslagen onder meer op een museum in de hoofdstad Tunis.  Ook op een strand in de badstad Sousse werd een aanslag gepleegd. Terreurgroep IS eiste toen ook de aanslagen op. 

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen