Zes Antwerpse (ex-)agenten doorverwezen naar rechtbank voor afpersing en diefstal

De raadkamer van Antwerpen heeft beslist om zes (ex-)agenten van de Antwerpse lokale politie door te verwijzen naar de correctionele rechtbank. De groep die bekendstond als de "Bende van Mega Toby en Sproetje", wordt onder meer verdacht van zware diefstallen met geweld, racisme en het vervalsen van processen-verbaal. Zo zouden ze onder meer illegale vreemdelingen en vluchtelingen beroofd en afgeperst hebben. 

De zes inspecteurs werden in het voorjaar van 2016 opgepakt na maandenlang onderzoek van de dienst Intern Toezicht. De feiten die hen ten laste worden gelegd, gaan van slagen en verwondingen tot het oppakken van illegale vreemdelingen en vluchtelingen om ze op afgelegen plekken te beroven van hun geld. Vier van de zes verdachten zouden ook huiszoekingen uitgevoerd hebben zonder toestemming om daar aan de haal te gaan met het geld van de bewoner. 

De zes zijn op dit moment niet meer actief bij de lokale politie van Antwerpen. Een van hen nam zelf ontslag, een tweede werd ontslagen en de overige vier werden geschorst. 

Meest gelezen