Zwembad Merelbeke gaat weer open na stormschade

Het zwembad van Merelbeke opent zaterdag opnieuw de deuren na drie weken gedwongen sluiting door stormschade. De kabels in het dak raakten toen beschadigd, en moesten vervangen worden.

Vanaf zaterdag kan er weer gezwommen worden in het zwembad van Merelbeke. Dat kon drie weken lang niet omdat er herstellingswerken moesten gebeuren. Na zwaar stormweer raakten de kabels in het dak van het zwembad beschadigd.

Renovatiewerken

“Er stond sowieso in de planning om het zwembad een week te sluiten voor onderhoudswerken,” vertelt Egbert Lachaert (Open VLD), “maar toen raakte het dak beschadigd door een stevige windvlaag en hebben we besloten om langer te sluiten zodat we ook die fout konden herstellen.” De werken verliepen volgens plan en zaterdag opent het zwembad opnieuw.

Subsidiedossier

Het zwembad is eigenlijk toe aan een grondige renovatie. “De komende vijf jaar moeten er nog een aantal herstellingswerken gebeuren. Ik denk dan bijvoorbeeld aan elektrische leidingen, waterleidingen, energiezuinige installaties,… We kunnen dat niet alleen. Daarvoor hebben we de hulp van de Vlaamse overheid nodig. Daarom zullen we dan ook een subsidiedossier indienen. Het is een grote kost om te dragen voor een lokaal bestuur. 70% van onze bezoekers komt trouwens van buiten Merelbeke.”

Compensatie

Mensen die een abonnement hebben bij het zwembad, krijgen een compensatie. “Ze hebben hun abonnement onverwachts twee weken niet kunnen gebruiken, daarom zullen we het dan ook verlengen met twee weken.”

 

 

 

Meest gelezen