Afdeling materniteit in ASZ Geraardsbergen sluit door te weinig bevallingen

Het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis Geraardsbergen sluit de afdeling materniteit permanent omdat er te weinig bevallingen zijn. Daarom moeten ouders uitwijken naar de ziekenhuizen in Wetteren of Aalst.

Vrijdagavond sluiten de deuren van de materniteitsafdeling in het ziekenhuis van Geraardsbergen voorgoed, omdat er te weinig bevallingen zijn. Het zal dus niet meer mogelijk zijn om daar te bevallen, daarvoor zullen de ouders moeten uitwijken naar de ziekenhuizen in Wetteren of Aalst.

Verzorging en begeleiding wel nog mogelijk

Voor alle andere onderzoeken rond zwangerschap kan je echter wel nog in Geraardsbergen terecht. "Het verloskwartier wordt gesloten", vertelt Dorien Buyst van het ASZ Geraardsbergen. "Het is zo dat men voor zwangerschapsbegeleiding en opvolging wel nog steeds in Geraardsbergen terechtkan. Ook voor nazorg is er een groot kindergeneeskundig aanbod waar men zeker nog altijd welkom is. 

Niemand wordt werkloos

"Het is jammer om afscheid te nemen van de collega's", vertelt hoofdverpleegkundige Els Frederic. "Het was een tweede familie, we zijn met elkaar verbonden en hebben elkaars kinderen ter wereld zien komen. We hebben lief en leed met elkaar gedeeld, dus we nemen afscheid met een dubbel gevoel."

Het personeel van de materniteit heeft intussen werk gevonden op een andere dienst binnen het ziekenhuis. "We hebben allemaal een persoonlijk gesprek gehad met het bestuur en hebben een top drie van afdelingen doorgegeven waar we het liefste willen werken. Iedereen heeft uiteindelijk een plaats gekregen binnen zijn top drie."

Meest gelezen