Videospeler inladen...

Bedrijf uit Bree bouwt tentstructuren voor Olympische Spelen in Tokio

Veldeman groep , dat constructies bouwt voor concerten en events, mag 400 tentstructuren op maat bouwen voor de Olympische Spelen in Tokio, volgend jaar.  Het order, goed voor 5 tot 10 miljoen euro, is een contract van formaat voor het bedrijf uit Bree. 

"Dit is het resultaat van jaren hard werken", zegt ceo Andy Moors in 'De Markt' op Eén.   "Drie jaar geleden werden de eerste contacten gelegd met het plaatselijk olympisch comité in Japan".  Veldeman zal tentstructuren bouwen. "Het gaat onder andere over constructies voor ticketing, hosting, kleedruimtes voor atleten,  maar ook restaurants voor bezoekers.  alles samen zullen er zo'n 400 tenten staan. Samen hebben ze een oppervlakte van 30.000 vierkante meter.  Wellicht blijft het daar niet bij want Veldeman is nog in de running om andere contracten voor de Olympische Spelen binnen te rijven. 

Het bedrijf uit Bree  bestaat al bijna 60 jaar. Het  verkoopt en verhuurt zeilconstructies op maat en is wereldwijd actief. "Op zeker 20 festivals en sportevenementen wereldwijd staan constructies van Veldeman .  The barn, the club en  the hive op Rock Werchter, the Boiler Room en the Dance Hall van Pukkelpop, the Flame van Music For Life , en ook de VIP-tent van de Ronde van Vlaanderen op de Kwaremont zijn allemaal gebouwd bij Veldeman. 

Speciaal aan de constructies voor Tokio is dat ze tyfoonbestendig moeten zijn.   Ze moeten bestand zijn tegen windsnelheden van 150 kilometer per uur, terwijl in  Europa de norm zo'n 100 kilometer per uur bedraagt.

Het gaat om een omvangrijk contract, nu al goed voor 5 tot 10 miljoen euro.  "In totaal moeten er zo'n 80 containers vol tentenmateriaal op maat naar Japan  worden verscheept.  "We hebben 100 werknemers vast  in dienst, maar voor deze opdracht zijn er 20 extra werkkrachten tijdelijk in dienst genomen", zegt Moors "want er moet snel geleverd worden. De eerste containers zijn nu al op weg richting Japan." 

Meest gelezen