Videospeler inladen...

Bezoekers Vestiville reageren verward: "We staan niks te doen, maar de vibe is leuk"

Van bij het festivalterrein in Lommel reageren bezoekers ontgoocheld op de afgelasting van Vestiville. Ze kregen maar weinig informatie.

Grote verwarring bij de naar schatting 1.500 tot 2.000 bezoekers die stonden te wachten tot het urban music Vestiville-festival in Lommel zou beginnen. “Ze hadden gezegd dat het terrein om 12 uur zou opengaan, maar dat is niet gebeurd. We zitten hier zonder beschutting, zonder toiletten. We krijgen geen informatie,” zegt een Engelstalig meisje. 

Dylan Gilias vertelt over de vertragingen op het schema: “We staan voor de ingang van Vestiville. Voor de ingang van de camping waren er lange wachtrijen. De camping ging anderhalf uur later open dan verwacht. Het festivalterrein zelf zou om vier uur opengaan, maar dat was om halfzes nog niet zo.”

Videospeler inladen...

De wachtende bezoekers tasten in het duister. Mohamed Shems: “Mensen wachten af, niemand heeft een bevestiging gekregen van Vestiville, behalve op Facebook en Twitter, waar we zagen dat ASAP Rocky niet komt.”

Videospeler inladen...

Een andere bezoekster houdt er de moed in: "Het is wel al gelukt om onze tent op te zetten. Voor de rest staan we hier gewoon op de vlakte niks te doen. Meer informatie krijgen we eigenlijk niet. De vibe is wel superleuk. Iedereen is vriendelijk, maar de medewerkers weten eigenlijk zelf niet wat ze moeten doen. Het is een beetje chaos, maar op zich valt de vibe wel mee.”

Een van de vele bezoekers uit het buitenland zegt ook: “Het is moeilijk om iets te weten te komen over Vestiville in het Engels.”

Videospeler inladen...

Meest gelezen