Landbouwers snellen Brussels Airport te hulp om bagage te helpen sorteren

Op Brussels Airport helpen landbouwers om de achtergebleven bagage van reizigers tot aan de vliegtuigen te brengen. Door een defecte bagageband bleven gisteren 6.000 koffers achter op de luchthaven. Er wordt nu alles aan gedaan om die zo snel mogelijk op te sturen naar de eigenaars in het buitenland.

Op Brussels Airport is het sinds deze ochtend erg druk door de vakantie-uittocht. De luchthaven krijgt vandaag meer dan 90.000 passagiers over de vloer, van wie er 50.000 op reis vertrekken.

Vandaag verliep alles zonder problemen, maar gisteren verliep de reis van duizenden passagiers minder vlot. Zij moesten vertrekken zonder bagage door een defecte bagageband. Daardoor bleven 6.000 koffers achter op Brussels Airport.

"De luchthaven stelt alles in het werk om die nu zo snel mogelijk op te sturen naar de eigenaars in het buitenland", zegt Anke Franssen, woordvoerder bij Brussels Airport. En daarvoor deed de luchthaven een beroep op extra medewerkers, onder meer op een groep landbouwers uit de buurt. "Wanneer er een speciale opdracht is, dan doen we beroep op hen. Zoals vandaag voor het sorteren van de achtergebleven bagage", vertelt Franssen.

"We hebben mankracht nodig"

Maar hoe gaat dit dan in zijn werk? Rijden er tractoren rond op de luchthaven? "Absoluut niet. Om te sorteren heb je geen pikdorser nodig" reageert Franssen. "We hebben vooral mankracht nodig om de bagage te helpen sorteren zodat die makkelijk op de volgende vlucht geraakt. Vandaag is de meeste bagage trouwens al verwerkt. De laatste achtergebleven stuks hopen we in de loop van dit weekend nog bij hun eigenaars te bezorgen."

Bekijk het verslag over de drukte in Zaventem bij het begin van de vakantie uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen