Stephan Keygnaert, rechts op de foto in gesprek met Bart Verhaeghe, voorzitter van Club Brugge.
Foto Kurt

Stephan Keygnaert, chef voetbal Het Laatste Nieuws, verhoord door speurders

Stephan Keygnaert, chef voetbal van Het Laatste Nieuws, werd dinsdag ook opnieuw verhoord door de speurders in het onderzoek naar fraude in het voetbal. Dat meldt de krant De Standaard en dat is aan VRT NWS bevestigd.

Keygnaert zou dinsdag ook geconfronteerd zijn met de verklaringen die spijtoptant Dejan Veljkovic heeft afgelegd.  Wat de speurders wilden weten en wat Veljkovic over Keygnaert heeft verteld raakte niet bekend. 

In oktober 2018, na het uitbreken van het voetbalschandaal, werd Keygnaert door zijn krant al even op non-actief geplaatst. Sinds december is hij terug aan het werk. 

Meerdere ondervragingen

De voorbije week zijn al meerdere mensen verhoord in het onderzoek. Ex-bondscoach Georges Leekens, ex-bondsvoorzitter François De Keersmaecker en ex-Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck werden al ondervraagd en gisteren ook nog Ivan Leko, de vroegere trainer van Club Brugge. In totaal zouden deze periode een tiental personen voor de onderzoeksrechter moeten komen, sommigen voor het eerst, anderen opnieuw. Onder anderen ex-CEO van de voetbalbond Steven Martens zou ook nog worden verhoord.

De verhoren kaderen in het tweede luik van het onderzoek, naar zwart geld en financiële fraude. 

Meest gelezen