Videospeler inladen...

Kortrijk kiest voor Koning Fiets in het centrum

In Kortrijk zijn 74 straten vanaf vandaag fietsstraten. Daarmee heeft de stad de grootste fietszone van Vlaanderen.

De stad Kortrijk start de zomervakantie met een grote verandering. Vanaf vandaag worden 74 straten in de stad fietsstraten. Daarmee krijgt Kortrijk de grootste fietszone van Vlaanderen.

In de zone geldt al overal zone 30, maar nu hebben de fietsers dus absolute voorrang. Auto's mogen fietsers niet inhalen. Op elke toegang van de zone is de straat rood geverfd en er er is nieuwe signalisatie. Maar het zal wel even duren voor iedereen begrijpt wat mag en niet mag.

De fietszone bevindt zich binnen de R36, de stadsring. Er zijn al een aantal druk gebruikte fietsroutes in Kortrijk: Op de noord-zuidas rijden op een drukke dag tot 4.000 fietsers. Het stadsbestuur hoopt dat door de nieuwe fietszone steeds meer mensen de fiets zullen nemen om zich in en naar de stad te verplaatsen.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen