Vrouw bevalt tijdens concert: "Dolly Pink wilde duidelijk dit feestje op gang brengen!"

Het zal je maar overkomen: je staat op het punt om te genieten van een concert van je idool, tussen een massa andere fans, als plots de baby in je buik duidelijk maakt dat het tijd is om de wereld te gaan verkennen. Op het moment dat de Amerikaanse zangeres P!nk - gisteren nog te bewonderen op Rock Werchter - haar eerste nummer "Get the party started" aanhief in het Anfield Stadium in Liverpool voelde Denise Jones de eerste weeën opkomen. Hoog tijd om het medisch personeel in het stadion op te trommelen. Niet veel later werd Dolly Pink in een kamertje in het stadion, dat dienst deed als eerste hulp bij ongevallen, geboren.

"Met de hulp van een aantal stewards hebben we ons zo snel mogelijk een weg tussen het publiek proberen te banen naar de vrouw toe. Toen we bij haar arriveerden was het al duidelijk dat de baby niet lang op zich zou laten wachten. Omdat er geen tijd meer was om haar naar het ziekenhuis te voeren, hebben we haar naar onze EHBO-post gebracht. Nog geen 5 minuten later was het kind geboren. Veel tijd om na te denken was er niet, enkel bij de les blijven en handelen", aldus dokter John Matthews op  nieuwswebsite Liverpool Echo.

"Iets dergelijks gebeurt natuurlijk niet vaak en ik heb nog nooit meegemaakt dat het in Anfield Stadium (de thuisbasis van voetbalclub Liverpool FC, red) gebeurd is", voegde hij nog toe.

De 32-jarige Jones paste de naam van haar baby alvast aan aan de omstandigheden: "Ik ben nog behoorlijk in shock en voel me ook wel wat verdrietig dat ik het concert gemist heb. Maar eigenlijk kan ik momenteel niet gelukkiger zijn! Aanvankelijk was het de bedoeling om haar Dolly Louise te noemen. Maar omdat ze nu toch tijdens dit concert geboren is, zal ze Dolly Pink heten."

P!nk zelf reageerde door het nieuwsbericht van de geboorte op haar Instagrampagina te delen, met de mededeling: "Dolly Pink wilde duidelijk dit feestje op gang brengen!"

Meest gelezen