Zomeraanbod NMBS van kracht vanaf 29 juni: extra treinen naar kust en toeristische bestemmingen

Tijdens de zomervakantie past de NMBS haar aanbod aan. Elke dag zullen er tientallen extra treinen rijden naar de kust en enkele andere toeristische bestemmingen. Daarnaast zullen er wel minder piekuurtreinen beschikbaar zijn voor de pendelaars. De aangepaste regeling gaat vanaf zaterdag 29 juni in. 

In de zomermaanden zijn er minder pendelaars die met de trein naar het werk moeten. Tegelijk zijn er net in die vakantiemaanden meer toeristen die met de trein op uitstap willen. Met de aanpassingen speelt de NMBS in op de gewijzigde reizigersstromen tijdens de maanden juli en augustus.

Meer treinen naar zee

Vanaf zaterdag 29 juni 2019 tot en met zondag 1 september 2019 rijden er zowel op weekdagen als tijdens het weekend extra treinen van en naar de grote kuststations (Oostende, Knokke, Blankenberge en De Panne). Iedere weekdag rijden er in totaal 30 extra treinen. Op weekend- en feestdagen zijn dat er 32. Indien er extra mooi weer wordt voorspeld, kunnen daar zowel op een weekdag als tijdens het weekend nog 6 extra treinen bij komen.

Daarnaast kunnen bij een grote toevloed aan reizigers ook in real time extra treinen worden ingelegd. De NMBS houdt daarvoor personeel en treinen stand-by, zodat die zo snel mogelijk kunnen worden ingezet.

Ook richting andere toeristische bestemmingen (Ardennen, Walibi en Pairi Daiza) wordt het treinaanbod tijdens de zomervakantie versterkt. Op een weekdag gaat het om 13 extra treinen van en naar de stopplaatsen van Bierges-Walibi en Houyet (afvaart van de Lesse). Op een weekenddag rijden er 29 extra treinen van en naar Bierges-Walibi, Houyet en Cambron-Casteau (Pairi Daiza).

Minder pendeltreinen tijdens de spits

In dezelfde periode zullen er minder piekuurtreinen rijden dan normaal. Deze treinen worden doorheen het jaar ingezet om de ochtend- en avondspits beter op te vangen. Nu het in de vakantieperiode tijdens de spits rustiger is, rijden die treinen dus minder.

Bovenop het extra treinaanbod heeft de NMBS ook voordelige tarieven. Deze zomer is er opnieuw het voordelige jongerentarief Go Unlimited. Daarmee kunnen jongeren tot 26 jaar voor 15 euro per week of 25 euro per maand onbeperkt met de trein reizen in heel België.    

Wie met de trein naar een muziekfestival wil, kan voor verschillende festivals rekenen op een voordelig tarief.

Tot slot zijn er ook de B-Dagtrips, een voordelige formule waarmee je de treinreis combineert met de toegang tot een toeristische attractie of een evenement.

Meest gelezen