BELGA/ICKX

Man zwaargewond na aanrijding op parking Rock Werchter

Rond half 1 vannacht is een man aangereden op een parking van Rock Werchter in Rotselaar. De man geraakte daarbij zwaargewond en is afgevoerd naar het Universitair Ziekenhuis in Leuven. Het parket liet weten dat de bestuurder de man niet had kunnen zien liggen, omdat het donker was op de parking. De bestuurder had wel gedronken, waardoor zijn rijbewijs is ingetrokken.

Na de tweede dag van Rock Werchter heeft zich een ongeval voorgedaan op de parking B2 in Rotselaar. Een man raakte zwaargewond toen hij werd overreden door een auto. Volgens het parket van Leuven lag de man op de grond. "Wat hij daar precies deed, wordt verder onderzocht", zegt woordvoerster Sarah Callewaert. De man werd ter plaatse gereanimeerd en vervolgens naar het Universitair Ziekenhuis in Leuven gebracht. Zijn toestand is momenteel stabiel. 

De omstandigheden van het ongeval worden verder onderzocht. "De bestuurder is via de achterzijde van zijn voertuig ingestapt. Daarna vertrok hij en is hij over de man gereden, met levensgevaarlijke verwondingen tot gevolg", vult Callewaert aan. Het parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld die de eerste bevindingen bevestigt.

De bestuurder kon ook niet verwachten dat er een man op de grond zou liggen
Sarah Callewaert, woordvoerster parket van Leuven

Volgens het parket had de bestuurder de man niet kunnen zien liggen omdat de parking donker was. "De bestuurder kon ook niet verwachten dat er een man op de grond zou liggen. De man had wel gedronken, waardoor zijn rijbewijs onmiddellijk werd ingetrokken voor vijftien dagen", besluit Callewaert.

Meest gelezen