2019 Getty Images

Politieagent Alvarez die vocht voor zieke collega's na 9/11 is gestorven

Luis Alvarez, de New Yorkse politie-agent die vocht voor meer financiële steun aan hulpverleners die ziek werden na 9/11, is overleden. Hij was 53. Twee weken geleden nog had Alvarez voor het Congres getuigd om meer geld te vragen voor het hulpfonds voor de zieke hulpverleners. 

Alvarez is een voormalig lid van het U.S. Marine Corps, de elite-eenheid van het Amerikaanse leger, en een ex-politie-agent in New York. Hij zette zich weken aan een stuk in op Ground Zero, de plaats waar twee vliegtuigen in de WTC-torens vlogen.

 Twee weken geleden getuigde Alvarez voor een hoorzitting in het Congres over het hulpfonds van 7 miljard dollar dat in 2001 werd opgericht voor de 40.000 schadeclaims voor gezondheidsproblemen bij hulpverleners van 9/11. Het fonds is leeg en zou volgend jaar opgedoekt worden. Het kost heel wat politieke moeite om nieuwe middelen te vinden en het fonds te verlengen. Alvarez was een van de zes hulpverleners die kwamen getuigen over hun ziekte.

In 2016 kreeg Alvarez de diagnose van uitgezaaide darmkanker. Hij is een van de tienduizenden hulpverleners die ziek werden en wier ziekte gelinkt is aan de giftige stoffen die vrijkwamen na het instorten van de torens.

Meest gelezen