Videospeler inladen...

15-jarige jongen uit Keerbergen gestorven na overdosis xtc, gerechtelijk onderzoek geopend

Een 15-jarige jongen uit Keerbergen is gestorven na een overdosis xtc. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en wordt bevestigd aan onze redactie. De jongen was begin deze week onwel geworden nadat hij de drugs had genomen. Hij was op dat moment niet alleen, maar de hulpdiensten werden pas na uren verwittigd. Het gerecht is een onderzoek gestart. 

Vorige week maandag moesten de hulpdiensten uitrukken naar een natuurpark in Sint-Katelijne-Waver. Een 15-jarige jongen was onwel geworden. In het ziekenhuis bleek dat hij een overdosis xtc ingenomen had. De jongen belandde in een coma en afgelopen nacht is hij in het ziekenhuis overleden. 

Wat de precieze omstandigheden waren, is nog niet duidelijk. "Maar de jongen was niet alleen, hij was samen met een zestal andere jongens naar het natuurpark gegaan. De jongeren zouden niet het nodige gedaan hebben om hulp te bieden. Ze hebben zelf wel geprobeerd om hulp te verlenen, maar de hulpdiensten werden pas na enkele uren verwittigd", vertelt Lieselotte Claessens van het parket Antwerpen, afdeling Mechelen.

De andere jongeren zouden niet het nodige gedaan hebben om hulp te bieden

Lieselotte Claessens - parket Antwerpen

Er loopt nu een onderzoek naar schuldig verzuim en handel in verdovende middelen met de dood tot gevolg. Eén minderjarige werd intussen door de jeugdrechter in de gesloten instelling van Everberg geplaatst, hij zou de drugs ter beschikking hebben gesteld. De jongeren zullen de komende dagen nog verder verhoord worden om te weten te komen wat er zich precies afgespeeld heeft.

Ouders stellen zich burgerlijke partij: "Willen weten wat daar gebeurd is, wie betrokken was en wie verantwoordelijk is"

De ouders van de jongen zullen zich ook burgerlijke partij stellen. "Ze worden natuurlijk geconfronteerd met deze tragische gebeurtenis. En evident wil je dan als ouder exact weten wat daar gebeurd is, wie daarbij betrokken is en wie verantwoordelijk is", vertelt hun advocaat Frédéric Thiebaut. "Dat zal enkel gebeuren wanneer we de resultaten van het gerechtelijk onderzoek zo snel mogelijk bij ons zullen krijgen. Om die reden zullen ze zich zo snel mogelijk burgerlijke partij stellen."

Bekijk het verslag over de xtc-dode uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Professor Paul Calle: "Overdosis kan dood veroorzaken"

Videospeler inladen...

Meest gelezen