BELGA/VAN EXEL

Laat u niet vangen door Facebook­trucje met haardroger tegen processierups

Op Facebook circuleert een trucje om de uitslag en de jeuk die de processierups veroorzaakt met een haardroger te lijf te gaan. Volgens huisarts Dirk Devroey uit Overijse is dat absoluut geen goed idee.

Volgens het trucje kan u de huiduitslag die de processierups veroorzaakt, opwarmen met een haardroger. Op die manier zouden de eiwitten stollen en zouden de jeuk en de bobbeltjes snel verdwijnen.

"Ik ken geen enkele wetenschappelijke studie die bewijst dat dat zou werken", zegt Dirk Devroey bij Radio 2 Vlaams-Brabant. "Meer nog: volgens mij kan je de uitslag nog erger maken door hem met een haardroger te bewerken."

"Als je in contact komt met een processierups en je krijgt er last van, dan moet je die plaats vooral koel houden. Is de jeuk toch te hevig, dan zal de huisdokter een zalfje met cortisone voorschrijven."

Meest gelezen