Fietstunnel geplaatst onder Tiensesteenweg in Leuven

Vandaag wordt de nieuwe fietstunnel onder de Tiensesteenweg in Leuven geplaatst. De tunnel wordt een belangrijk onderdeel van een nieuwe fietsverbinding. De werken zijn spectaculair en er waren de hele voormiddag veel toeschouwers.

600 ton

De fietstunnel werd al maanden geleden gemaakt en weegt zo'n 600 ton. Hiervoor werd een werfput gegraven, waar de tunnel gemaakt werd. Schepen Dirk Vansina (CD&V): "Dit weekend is dan de put gegraven in de Tiensesteenweg, want vandaag wordt de tunnel geplaatst en die moet zich dus 25 meter verplaatsen. De verplaatsing gaat vlot vooruit, met 10 cm per minuut. Er zijn rails geplaatst, waar de tunnel op wordt geschoven en zo komt die dan onder de Tiensesteenweg. Wanneer dat gebeurd is, komt er opnieuw asfalt over de tunnel."

Veel bekijks

De plaatsing van de tunnel zorgde voor veel bekijks. "Ik dacht dat ze de tunnel met een kraan zouden plaatsen, maar het was dus met rails. Voor mij is dit het bouwevent van het decennium. En niet voor mij alleen, er staan veel toeschouwers", zegt een van de belangstellenden.

Meest gelezen