Hittegolf veroorzaakt meer dan 100 verdrinkingsdoden in Polen

De warme temperaturen hebben in Polen en buurland Litouwen veel volk naar de vijvers en meren gelokt. Dat heeft in de maand juni gezorgd voor 150 verdrinkingen, dat melden de autoriteiten van beide landen.

In Polen verdronken er deze maand 113 mensen, in buurland Litouwen stierven er 32 mensen aan verdrinkingsdood. In Polen vallen er vaak slachtoffers op plaatsen zonder toezicht, dikwijls is er ook alcohol in het spel.

Het Regering Veiligheid Centrum (RCB), gelegen in de hoofdstad Warschau,heeft de Polen dan ook op Twitter gewaarschuwd om op te passen in het water en de veiligheidsregels in acht te nemen voor wie zich in de buurt van water begeeft. Het centrum vraagt aan de burgers om niet in het water te gaan nadat ze alcohol hebben gedronken, om enkel te zwemmen op plaatsen waar het toegelaten is en om steeds de instructies van de redders te volgen. 

In Polen liep de temperatuur vorige maand op tot 38,2 graden, de hoogste temperatuur ooit gemeten in juni. In Litouwen steeg het kwik vorige maand tot 35,7 graden.

Redder en hond in actie in Polen, archieffoto

Meest gelezen