Marleen Kauffmann waarnemend burgemeester van Leopoldsburg

In de Limburgse gemeente Leopoldsburg is schepen Marleen Kauffmann (CD&V) aangeduid als waarnemend burgemeester. Kauffmann neemt voorlopig de plaats in van Wouter Beke, die minister wordt in de ontslagnemende federale regering. Beke kan zijn mandaat als minister niet combineren met de sjerp in Leopoldsburg en moet zich dus laten vervangen. 

Vorige week maakte CD&V-voorzitter Wouter Beke nog bekend dat hij Kris Peeters zou vervangen als minister van Werk, Economie, Consumenten­zaken, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding in de ontslagnemende federale regering. Kris Peeters zetelt vanaf 2 juli in het Europees Parlement, waardoor zijn federale ministerpost opnieuw moest worden ingevuld. Wouter Beke legt die dag ook de eed af als minister.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 werd Beke nog opnieuw verkozen tot burgemeester van Leopoldsburg. De CD&V zette er de bestaande coalitie met SP.A voort.  Vandaag werd bekend dat Marleen Kauffmann waarnemend burgemeester van Leopoldsburg wordt, nu Beke minister wordt. Hij blijft wel voorzitter van CD&V. 

Meest gelezen