Open VLD schuift mee aan aan Brusselse onderhandelingstafel

Open VLD zal vanmiddag deelnemen aan de start van de Brusselse coalitiegesprekken. Dat meldt mede-onderhandelaar Sven Gatz na afloop van het partijbureau van Open VLD. Vorige maand was Open VLD niet komen opdagen, omdat de partij eiste dat de MR mee zou onderhandelen.

PS, Ecolo en DéFI, die aan Franstalige kant een akkoord hebben om een regering te vormen, wilden niet weten van de eis van Open VLD. Volgens Gatz was de eis gegrond wegens de positie van Brussel in het samenwerkings­federalisme. "Het is niet evident als de coalities niet symmetrisch zijn en een politieke familie niet vertegenwoordigd is", licht Gatz toe.

Hij wijst er ook op dat het nog altijd de bedoeling is dat de deur op een kier blijft voor de MR. De toestand in Wallonië is nog steeds niet stabiel, merkt hij nog op. Open VLD en MR hebben vorige week nog verschillende malen contact gehad, luidt het nog.

Vorige week had Open VLD de stoel aan de onderhandelingstafel leeg gehouden. "Maar vandaag beginnen de onderhandelingen echt met een algemene discussie over de formateursnota", besluit Sven Gatz.

Meest gelezen