Videospeler inladen...

Sea-Watch: ruim 1 miljoen euro giften voor de verdediging van ngo en gearresteerde kapitein

Twee geldinzamelingen voor de Duitse ngo Sea-Watch en kapitein Carola Rackete hebben in totaal al meer dan een miljoen euro opgebracht. De kapitein werd gearresteerd omdat ze zonder toestemming in Lampedusa aanmeerde met het reddingsschip Sea-Watch 3.

Via een inzamelactie van twee Duitse televisiesterren op de website Leetchi hadden zondag rond 21 uur al 23.000 mensen meer dan 620.000 euro geschonken. Een Italiaanse militant ontving sinds woensdag via Facebook 412.000 euro van ruim 24.000 donateurs.

Toen het schip van Sea-Watch in Lampedusa aanmeerde, werd een boot van de Italiaanse douanapolitie gedwongen uit te wijken. Carola Rackete werd daarna gearresteerd wegens "verzet tegen een oorlogsschip".

De kapitein riskeert tot tien jaar cel. Zij stelt dat het niet ging om een "gewelddadige actie, enkel om ongehoorzaamheid".

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen