Gedupeerde Vestiville-bezoekers krijgen van Eventbrite de komende dagen hun tickets terugbetaald

Festivalgangers die via de website Eventbrite een ticket hebben gekocht voor het op het laatste moment afgelaste festival Vestiville in Lommel krijgen hun tickets terugbetaald. De site zal dan later het geld proberen verhalen op de organisatoren van het hiphopfestival. Twee organisatoren, een Nederlandse broer en zus, zitten in de cel sinds vrijdag. Het gerecht onderzoekt of ze gefraudeerd hebben.

Vestiville in Lommel werd vrijdag enkele uren voor de aanvang afgelast, omdat de veiligheid van de bezoekers en de artiesten niet gegarandeerd kon worden. De website Eventbrite die toegangstickets verkocht voor het hiphopfestival belooft een snelle terugbetaling.

De site laat weten dat het nog werkt aan de laatste praktische details over de terugbetaling, maar klanten krijgen in de loop van de volgende dagen de prijs van de tickets gestort op de rekening die ze bij aankoop hebben gebruikt. Eventbrite gaat daarna wel proberen om het geld te recupereren bij de organisatoren.

Ook Festicket bood kaartjes aan voor Vestiville. Op die site staat te lezen dat de verkoper contact gaat opnemen met de organisatoren om te informeren waarom het festival juist geannuleerd werd. Daarna zal Festicket zo snel mogelijk contact opnemen met alle ticketkopers.

Voor het driedaagse festival zouden zo’n 30.000 tickets verkocht zijn. Eén dagticket voor Vestiville kostte 78,85 euro of 202,60 euro voor de drie dagen, voor een VIP-ticket betaalden geïnteresseerden 188,15 euro (één dag) en 470,80 euro (een weekend).

Meest gelezen