Luister naar VRT NWS waar en wanneer u wil

Net te laat de radio opzetten om dat boeiende debat uit "De ochtend" te horen. Of midden in een interview vallen in "De wereld vandaag", en u wilt graag dat begin ook wel horen. Maar hoe? Vanaf nu kunt u dat makkelijk via vrtnws.be én via de VRT NWS-app.  Daarnaast bieden we ook op heel wat andere platformen ons audio aanbod aan. Een overzicht.

De VRT NWS-website

Rechtsboven vindt u een nieuwe knop "Audio" terug. Daar brengen we het volledige audio-aanbod van VRT NWS samen voor u in één handig overzicht. Zo kan u de meest nieuwswaardige interviews uit "De ochtend" en "De wereld vandaag" op Radio 1 met één klik herbeluisteren. Ook het meest recente radionieuws én het regionale nieuws wordt aangeboden. Net zoals alle podcastreeksen van VRT NWS. Deze zijn ook via de podcastplatformen van Apple en Google (en binnenkort Spotify) te beluisteren.

Alle fragmenten van alle Radio 1-programma's kan u trouwens hier herbeluisteren, op de website van Radio 1.

De VRT NWS- en radio-apps

In de VRT NWS-app is er een nieuwe knop 'Audio' toegevoegd. Hiervoor moet u wel over de meest recente versie van de app beschikken. Via die audioknop krijgt u hetzelfde aanbod als op vrtnws.be. In de radio-apps van MNMStuBruRadio 2Radio 1 en Klara kunt u via "Kies radio" ook altijd het meest recente radionieuws van dat net herbeluisteren.

Google Assistant

Het recentste radionieuws en de recentste verkeersinformatie kan u ook beluisteren via de Google Assistant. Dat is de virtuele assistent van Google die u met uw stem kunt bedienen. Daar neemt journaalanker Martine Tanghe u op sleeptouw in de app.

Meer informatie over de Google Assistent app leest u in dit artikel: "Google Assistant: hoe werkt het en wat zijn de mogelijkheden?"

Radioplayer en Radioplus

Radioplayer is een gezamenlijk digitaal radioplatform waar Vlamingen (ook in het buitenland) eenvoudig naar de verschillende radiozenders kunnen luisteren. De non-stop VRT NWS-stream is daar beschikbaar.

De VRT heeft ook een eigen online radiospeler: Radioplus. Via Radioplus kunnen luisteraars hun favoriete VRT-radionetten live en uitgesteld beluisteren, via het VRT NWS-kanaal krijgt u non-stop het meest recente nieuwsoverzicht te horen.

Andere streamingdiensten en smart speakers

VRT NWS is ook te beluisteren via andere platformen dan die van VRT. U kan bijvoorbeeld een beroep doen op streamingdiensten als TuneIn of vTuner (voor bijvoorbeeld Sonos) om naar VRT NWS te luisteren. 

Kortom: in uw keuken, onderweg in de auto, tijdens het joggen: u kunt VRT NWS nu ook overal beluisteren via de VRT NWS-app (en de mobiele site). 

Meest gelezen