AFP or licensors

Al 27 doden door moessonregens in regio rond Indiase stad Mumbai

De regio rond India's economische hoofdstad Mumbai wordt zwaar getroffen door moessonregens. Er zijn in totaal al 27 doden gevallen, en het lucht-, weg- en spoorverkeer ondervindt zware problemen. Er wordt gewaarschuwd voor nog meer regen. 

De meeste doden vielen nadat in het noorden van de stad een muur was ingestort als gevolg van de hevige moessonregens. Daarbij kwamen 18 mensen om en raakten ook 50 mensen gewond. Hulpverleners zoeken intussen koortsachtig tussen de brokstukken naar mogelijke overlevenden.

Volgens de Indiase weerdienst kreeg Mumbai de laatste tien jaar nooit zoveel regen te verwerken op 24 uur tijd, en er wordt gewaarschuwd voor nog meer regen. De bevolking kreeg de raad binnen te blijven, en scholen bleven dicht.

AFP or licensors

Elders in de stad vielen drie doden, onder wie een 3-jarige jongen, toen de muur van een school instortte op twee huizen. En in het stadje Ambegaon, zowat 200 km van Mumbai, kwamen zes arbeiders om toen ook daar een muur door de regen instortte.

Mumbai werd vandaag voor de tweede dag op rij geteisterd door stortregens. Het openbare leven lag als gevolg van het natuurgeweld zo goed als stil. Op de luchthaven van Mumbai werden 52 vluchten geannuleerd en 54 omgeleid. Ook het spoorverkeer kampt met zware problemen: pendelaars moesten de nacht daardoor doorbrengen in stations.

AFP or licensors
AFP or licensors
AFP or licensors

Meest gelezen