Antwerpse beiaardconcerten deze maand op mobiele beiaard

Gisterenavond werd er in Antwerpen voor het eerst een beiaardconcert gespeeld op een mobiele beiaard. Dat komt omdat de kathedraal momenteel gerestaureerd wordt.

Een apart zicht gisterenavond op de Grote Markt. De beiaardier zat niet in de toren van de kathedraal, maar gewoon op de grond. Het is een tijdelijke oplossing om de beiaardconcerten toch door te laten gaan. De kathedraal wordt gerestaureerd en daardoor zijn de klokken ingepakt.

Niet langer verstopt

De voorbijgangers genoten van het eerste mobiele beiaardconcert. “Ik vind het mooi om de klokken zo te zien bewegen. Bovendien vind ik het geluid veel mooier”, zegt een omstaander. En ook beiaardier, Liesbeth Janssen, is tevreden. “Ik zit normaal altijd verstopt in de toren. Ik ben blij dat ik er eens uit kan om het publiek te ontmoeten.”

Als je er zelf een keer bij wil zijn: elke maandagavond in juli is er een concert op de mobiele beiaard, op de Grote Markt in Antwerpen.

Meest gelezen