Fans van Soeur Sourire broeden op nieuwe cd met onuitgegeven nummers

Een groep fans wil teruggevonden cassettes met onuitgebrachte nummers van Soeur Sourire op cd uitbrengen. De fans, onder meer uit Herdersem bij Aalst, hopen via een crowdfunding genoeg centen binnen te halen om een nieuwe release mogelijk te maken.

"Dominique nique nique", we kennen het liedje allemaal... Jeannine Deckers, een Brusselse non, bracht het in 1963 uit onder de artiestennaam Soeur Sourire. Het werd een hit, tot in Amerika. Het ging zelfs zo ver dat er in Hollywood een film over haar werd gemaakt, met Debbie Reynolds in de hoofdrol. 

Toch heeft Jeannine nooit een cent gezien van haar wereldhit, want al het geld ging naar het klooster. Ze kwam financieel in de problemen en haar carrière kwam maar niet van de grond. Uiteindelijk heeft ze midden jaren tachtig zelfmoord gepleegd.

Veertien nieuwe nummers

Onlangs zijn er geheime cassettes teruggevonden met onuitgebrachte nummers van haar. Ze lagen in de kelder van Jean Berlier, haar vertrouwensman, die ondertussen overleden is. En die tapes zijn nu in handen van fanclub "Team Soeur Sourire".

Lid Carine Michiels bewaarde de tapes een tijdlang bij haar thuis in Herdersem, bij Aalst. "Om zo lang na haar dood toch nog materiaal van haar te horen... Dat was heel speciaal, de eerste keer. Ik durfde er wel niet te veel naar luisteren, ik was bang dat ik ze kapot zou maken!"

Crowdfunding

Inmiddels zijn de tapes verstuurd naar een ander lid van "Team Soeur Sourire": Karl Anderson uit California, in de Verenigde Staten. Carine: "Hij gaat de nummers digitaliseren en bewerken. Sommige nummers hebben bijvoorbeeld nog achtergrondlawaai, zoals een deurbel. Dat gaat hij ervan tussen halen."

"Voorlopig doet Karl dat allemaal op eigen kosten, maar het kost heel veel", weet Carine. "Die cd's hebben dan ook nog artwork nodig, we willen ook een officiële website lanceren, ... We hebben echt financiële hulp nodig." Team Soeur Sourire doet daarom een oproep om geld te storten, via deze crowdfunding

Wie vragen heeft over zelfdoding kan terecht op het gratis nummer 1813 of de website 1813.be 

Meest gelezen