"En dan te denken dat dit mijn eerste optreden voor een livepubliek was"

Een optreden verzorgen in de open natuur met een geïnteresseerd publiek. Voor Rick Herrmann uit Lafayette, in de Amerikaanse staat Oregon, werd het een week geleden werkelijkheid toen hij de eerste melodieën die hij op zijn nieuwe saxofoon geleerd had, kon delen met een publiek dat zelfs meer geïnteresseerd was dan hij wellicht vooraf had durven dromen. De koeien in de wei waren immers danig gecharmeerd door zijn klanken. Het filmpje ging intussen viraal, met meer dan 11 miljoen views. 

Herrmann op Buzzfeed News: "Op een dag had ik zoiets van: "Waarom zou ik het nu niet doen?" En ik heb me dan maar een saxofoon gekocht. Zeven maanden later begint het er al iets op te lijken. Het was mijn vrouw die dan met het idee kwam om mijn nieuw talent nabij een grote weide aan een kudde koeien te tonen."

"Ik geef toe dat ik nogal gefascineerd ben door koeien. Tijdens de zomervakantie vind je me vaak terug op een of andere boerderij. Ik had zelfs vooraf het gevoel dat ze wel zouden komen luisteren, eens ik begon te spelen."

"Ik ben begonnen met "Isn’t she lovely" om daarna "Careless whisper" te brengen. Die laatste melodie is een melodie die iedereen die saxofoon leert, aangeleerd krijgt. Geëindigd ben ik met "Tequila"."

"Ik had nooit gedacht dat het filmpje zo snel zo massaal bekeken zou worden. Zolang ik hiermee iemand kan doen glimlachen is het mij allemaal oké."

Kijk en geniet samen met de koeien naar Herrmanns muzikale optreden:

Met als resultaat:

Meest gelezen