Geluidsmuur in tuin kinderopvang in Langemark na klacht van buren

In Langemark zijn ze een geluidsmuur aan het bouwen in de tuin van een buitenschoolse kinderopvang. 'Het Buitenbeentje' kwam begin april in het nieuws na klachten van geluidsoverlast. Buren vonden dat de kinderen te veel lawaai maken tijdens het spelen.  Als tijdelijke oplossing werd een deel van de speeltuin tijdens de paasvakantie afgesloten. Nu komt er dus effectief een muur in de tuin.

De dranghekken die als tussenoplossing dienden, worden nu vervangen door een geluidsmuur in de hoek van de speeltuin. "Het is een aarden muur van twee meter hoog en dertig meter lang", zegt burgemeester van Langemark-Poelkapelle Lieven Vanbelleghem. "De speelruimte van de kinderen verkleint niet. Ze mogen ook niet buiten spelen voor acht uur 's morgens. Dat is een extra maatregel om de geluidshinder te beperken."

Meest gelezen