Videospeler inladen...

Sander Loones (N-VA) speelt "zatte drenkeling" voor reddingsoefening in Oostende

In Oostende hebben de hulpdiensten een grote reddings­oefening gehouden. Er was zogezegd een bootje met enkele dronken toeristen in de problemen geraakt. Sander Loones van de N-VA uit Koksijde speelde een van de drenkelingen. Hij werd uit zee gehaald door de reddingshelikopter. "Het was een unieke belevenis", zegt de vroegere minister van Defensie.

Na een nachtje stappen gaan enkele mensen wat roekeloos met een bootje op zee.  Ze stranden ter hoogte van de westelijke strekdam van Oostende. Twee inzittenden zijn vermist. Dat was het scenario van de reddingsoefening vanochtend.

De drenkelingen werden gezocht op zee door de heli van de luchtmachtbasis Koksijde, de scheepvaartpolitie, Ship Support, de strandredders en de DAB Vloot. De brandweer, de lokale politie en de scheepvaartpolitie namen deel aan de oefening, samen met de mug en ambulance van Oostende.

Een van figuranten was Sander Loones uit Koksijde. De N-VA-politicus, die vorig jaar enkele maanden minister van Defensie was, vond het een unieke belevenis. "Ik moest de rol van zatte Pool spelen. Om me goed in te leven ben ik gisteravond goed op de lappen gegaan. Nee, niet waar. Dat is een grapje. Ik ben vanuit de zee naar de helikopter gewincht. Het was zoals in Windkracht 10 van vroeger".

Herbekijk hieronder de reportage in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen