COPYRIGHT Chris Pennarts Blokland 82 - 3417 MR Montfoort 0653-309747 0348-472818 info@chrispennarts.nl www.chrispennarts.nl

Snelcursus zwemmen populair, Reddingsfederatie waarschuwt

Steeds meer ouders sturen hun kinderen op een spoedcursus zwemmen voor ze op vakantie vertrekken. Kinderen leren er op korte tijd zoveel mogelijk zwemvaardigheden aan, maar zwemmen is niet iets wat je op twee weken tijd leert, waarschuwt de Vlaamse Reddingsfederatie. 

Ouders willen voorbereid zijn en sturen hun kinderen almaar meer op een spoedcursus zwemmen voor ze op vakantie vertrekken, om zo het risico op verdrinking te verkleinen. Steeds meer gemeenten en zwemclubs bieden zo'n spoedcursus aan. 

"Iedereen die aan watergewenning doet, blijven we uiteraard stimuleren, maar zwemmen is een vaardigheid net zoals autorijden en dat vraagt oefening en tijd. Begin er op tijd aan en ga regelmatig met je kind zwemmen", benadrukt Philippe Raes van de Vlaamse Reddingsfederatie. 

"We willen ouders toch ook verwittigen dat ze waakzaam moeten blijven en toezicht moeten blijven houden op hun kinderen. Het is niet omdat je kind tien lessen heeft gevolgd op twee weken tijd, dat het een topatleet is in het water."

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen