Reggae Geel experimenteert met een vrouwenurinoir

Op Reggae Geel kan u deze zomer een vrouwenurinoir uittesten. Het urinoir is niet alleen praktischer, maar ook milieuvriendelijker dan een gewoon toilet. Het moet niet gespoeld worden, waardoor duizenden liters water worden uitgespaard. Het reggaefestival vindt plaats van 2 tot 3 augustus.

Het urinoir is een idee van Ellen Lejeune, die het uitwerkte tijdens haar studie productontwikkeling aan de Universiteit Antwerpen. De vrouwenurinoirs hangen in een soort van pashokje, dat u kunt sluiten met een rits. De urinoirs hangen op verschillende hoogtes, zo is het geschikt voor grote en kleinere vrouwen. U laat uw broek zakken, staat gehurkt boven het bakje en plast er dan in.

Milieuvriendelijk 

Het urinoir heeft dezelfde voordelen als een mannenurinoir, vertelt Ellen Lejeune. "Het gaat sneller, het is praktischer en het neemt veel minder plaats in. Je moet minder lang aanschuiven dan bij een gewoon toilet omdat je hier enkel kan plassen. Ook moet je niet op een vuile wc-bril zitten, maar kan je gewoon boven het toilet hangen." 

Het urinoir maakt het festival ook groener. "Het is een droog urinoir, dat wil zeggen dat het niet gespoeld moet worden. Zo kan je op grote evenementen duizenden liters water uitsparen. Dat is een groot voordeel voor het milieu," zegt Lejeune. 
 

Bovenaanzicht urinoir

Meest gelezen