Twee omstaanders duiken in kanaal in Péruwelz om bestuurster te redden

Omstaanders hebben dinsdag een bestuurster van de verdrinking gered. De vrouw was met haar wagen in het kanaal Nimy-Blaton gereden in het Henegouwse Péruwelz.

De hulpverleningszone Wallonie picarde werd omstreeks 18.15 uur opgeroepen voor een auto die in Roucourt (Péruwelz) in het kanaal Nimy-Blaton was beland. Het incident gebeurde ter hoogte van het bedrijf Gobert-Matériaux. "Ik hoorde een plofgeluid. Een schipper deed me teken. Daardoor begreep ik dat de wagen in het water was gevallen", vertelde een vrachtwagenchauffeur.

Deze bestuurder en een andere persoon sprongen in het kanaal en zwommen tot bij de wagen die ondergedompeld was. Ze slaagden erin de bestuurster, die nog achter het stuur zat, uit de wagen te bevrijden. De vrouw werd levend overgebracht naar de dienst spoedgevallen van de Union-site in Doornik. Duikers van de zone Wapi waren snel ter plaatse om te zoeken naar de dochter van de bestuurster.

"Gelukkig vernamen we dat de vrouw alleen in de wagen zat en dat haar dochter bij haar ouders was gebleven", aldus luitenant José Recuero die de operatie leidde.

Meest gelezen