Gestolen verdwaalpaal "lachend kakje" is terecht: "Zal zo snel mogelijk terug­geplaatst worden op het strand"

"Het lachend kakje", de gestolen verdwaalpaal uit Oostende, is terecht. Afgelopen nacht werd de paal meegenomen door dieven. De politie was hen al op het spoor, maar nu is de verdwaalpaal ook effectief terecht. 

De meest opvallende verdwaalpaal, het "lachend kakje" in Oostende, lijkt terecht. Vannacht gingen dieven aan de haal met de verdwaalpaal, amper vijf dagen nadat hij samen met de smiley en het hartje - de zeemoji's - was voorgesteld als nieuwe verdwaalpaal. Die palen helpen kinderen al decennialang om op een druk strand hun ouders terug te vinden.  

De dieven zijn waarschijnlijk aan de paal gaan hangen, hebben hem afgerukt en zijn met het lachend kakje gaan lopen. De stad diende een klacht in bij de politie. "Dat kost 3.500 euro. En je kan toch niet zomaar met die verdwaalpaal in je binnenzak ergens naartoe. Dus hij moet ergens zijn", vertelde burgemeester Bart Tommelein (Open VLD). De burgemeester is er dan ook van overtuigd dat ze de verdwaalpaal zullen terugvinden, eventueel met de hulp van de camera's die op het strand geïnstalleerd zijn.

En de burgemeester krijgt gelijk. De dieven postten vannacht op sociale media enkele foto's waarop te zien is hoe ze de verdwaalpaal meenamen. Een andere foto toont het lachend kakje, dat op de vloer van een woning ligt. Om iets voor 17 uur tweette Tommelein dat de gestolen paal "terecht" is. "De herkenningspaal zal zo snel mogelijk worden teruggeplaatst op het nieuw strand." De verdwaalpaal is op dit moment op het politiekantoor. Zes jongeren worden momenteel verhoord. 

Inwoners en toeristen zijn intussen niet te spreken over de diefstal van hun nieuwe verdwaalpaal. "Schandalig", benadrukt een medewerker van de stad. "We hebben hem er zelf nog in gezet, het was een spiksplinternieuwe figuur. Iedereen kent het lachend kakje, iedereen wil dat thuis hebben. Nu is er een te kort. Ik vind dat niet kunnen." Hij krijgt bijval van een vakantieganger. "Schandalig", benadrukt ze. "Dit is een heel slechte grap."

Herbekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen