Voetgangerstunnel in Hasselt is na 2 jaar eindelijk klaar

Onder grote belangstelling heeft Infrabel vanmorgen de nieuwe fiets- en voetgangerstunnel in de Hefveldstraat in Hasselt geopend. Bovengronds is de spooroverweg afgesloten.

De werkzaamheden in de Hefveldstraat hebben meer dan twee jaar geduurd. Ze hebben ook maanden stilgelegen door problemen met de nutsleidingen. De weg is een verbinding tussen de wijk De Tesch en het centrum van Hasselt. De tunnel is aangelegd voor de veiligheid van de zwakke weggebruikers en voor een vlottere mobiliteit. De kans op incidenten is nu ook kleiner. Auto’s mochten er al enkele jaren niet meer over. En nu de tunnel klaar is, wordt de overweg volledig afgesloten.

Kinderopvang

Buurtbewoners en kinderen van de buitenschoolse kinderopvang De Bijenkorf in de buurt kwamen naar de feestelijke openingsplechtigheid. Voor hen wordt de veiligheid een stuk groter. De kinderen hadden een reusachtige tekening gemaakt. De tunnel is 25 meter lang en mag alleen gebruikt worden door fietsers, voetgangers en rolstoelgebruikers.

Meest gelezen