240 genodigden belanden in ziekenhuis na verjaardagsfeest van Imelda Marcos

Op de Filipijnen is het verjaardagsfeest van Imelda Marcos, weduwe van de voormalige dictator Ferdinand Marcos, in mineur geëindigd. Meer dan 240 genodigden moesten met een voedselvergiftiging naar het ziekenhuis worden gebracht. 

Imelda Marcos, voormalige First Lady van de Filipijnen en tot vorige maand parlementslid, vierde haar 90e verjaardag. Meer dan 2.000 gasten -vrienden en aanhangers- waren uitgenodigd om het feest in een sporthal bij te wonen.

Voor 240 genodigden eindigde het feest helaas in mineur. Ze werden ziek na een ontbijt van kip, eieren en rijst. Ze hadden last van diarree, braakneigingen en duizeligheid. Tientallen ambulances moesten ter plaatse komen om de 240 zieke gasten over te brengen naar nabijgelegen ziekenhuizen. 

Imelda Marcos was van 1965 tot 1986 de First Lady van de Filipijnen. Een hang naar opzichtige luxe was haar niet vreemd: ze werd vooral bekend om haar enorme collectie schoenen.

Na een opstand in 1986 vluchtte de familie Marcos het land uit, maar na de dood van haar man keerde Imelda Marcos terug naar de Filipijnen. Ze bouwde er een politieke carrière uit en werd meermaals verkozen in het Huis van Afgevaardigden. Vorige maand nam ze afscheid van het parlement, maar ze heeft nog altijd invloed op de politiek in de Filipijnen. Haar dochter werd in mei nog verkozen in de Senaat. 

Meest gelezen