Brand bij Umicore in Hoboken onder controle

Er heeft vanmorgen een brand gewoed in de vestiging van Umicore in Hoboken, die is gespecialiseerd in het recycleren van metalen. Een zwarte rookpluim was van kilometers ver te zien. Een deel van het personeel werd geëvacueerd.

Het heeft gebrand deze ochtend in de vestiging van Umicore in Hoboken, gespecialiseerd in het recycleren van metalen. De oorzaak van de brand wordt onderzocht, maar die zou ontstaan zijn aan een transportband.

De bedrijfsbrandweer kreeg de brand niet onder controle en riep de hulp in van de Brandweer Zone Antwerpen. De twee korpsen samen kregen de brand wel onder controle en zijn nog ter plaatse om na te blussen.

Er vielen geen slachtoffers. "Mensen die aan de bedrijfsinstallatie werkten werden geëvacueerd, net zoals mensen aan omliggende installaties", zegt Marjolein Scheers van Umicore. "De rest van de site werd niet geëvacueerd en bleef gewoon werken."

De brand ging gepaard met een grote rookontwikkeling. Maar die bedreigde nooit de omliggende woongebieden. De rook dreef weg over het water, de Schelde.

Meest gelezen