Elsene schildert eerste parkings voor elektrische deelsteps

De gemeente Elsene heeft parkeerplaatsen gemaakt voor elektrische deelsteps. Die slingeren nu vaak rond op de voetpaden in Brussel. Je mag ze dan ook overal op voetpaden en pleinen parkeren. Maar Elsene wil toch graag wat meer orde, vandaar de parkings.

Elsene wil iets doen aan de vele elektrische deelsteps die overal door elkaar staan op de Brusselse voetpaden en pleinen. De gemeente heeft daarom sinds vandaag drie parkeerplaatsen voor deelsteps. Eentje kan je vinden aan het Kerkhof van Elsene, een tweede aan het Kasteleinsplein en een derde aan het Heilig Kruisplein. Er komen ook nog plaatsen bij langs de Elsensesteenweg. De gemeente hoopt zo iets te doen aan de chaos die de steps vaak veroorzaken.

Parking deelsteps

De parkings zijn wit geschilderde rechthoeken op de grond met daarin drie icoontjes die deelsteps voorstellen. De parkeerplaatsen zijn voorlopig enkel een suggestie. Je kan dus geen boete krijgen als je je deelstep daar niet in parkeert.

De gemeente kan namelijk pas boetes geven aan elektrische steps die op verkeerde plaatsen staan als daarvoor een wetgeving wordt opgesteld op het niveau van het Brussels Gewest. 

Buurtbewoners enthousiast maar sceptisch 

Luka woont in de buurt van het Heilig Kruisplein. Hij vindt de parkings alvast een goed idee. "Ik vind het een goed idee maar ik weet niet of mensen dit gaan respecteren. Mensen nemen die steps om snel naar huis te gaan en ze gaan niet omrijden voor een parking, maar het is wel een goed idee." Ook een andere voorbijgangster vindt het een goed idee. "Mensen gaan het misschien niet echt gebruiken maar ik vind het wel een goed idee. Ik stoor me wel aan het feit dat die steps vaak overal staan. Ik gebruik zelf geen step omdat ik de moed niet heb om met een step door Brussel te cruisen. " 

Meest gelezen