"Geluid van inbrekers bij de buren" blijkt robotmaaier te zijn

In Waasmunster kreeg de politie dinsdagnacht een oproep binnen. Een man hoorde rumoer en zag 's avonds licht in de tuin van zijn buren, en vertrouwde de zaak niet. Toen de politie ter plekke was, bleek het om de automatische grasmaaier te gaan.

Een inwoner van Waasmunster hoorde 's avonds vreemde geluiden bij zijn buren. Toen hij uit zijn raam keek, zag hij dat er ook lichten brandden. De man vertrouwde de zaak niet, en verwittigde de politie. "We rukten met man en macht uit, zo gaat dat met meldingen waar we iemand op heterdaad kunnen betrappen", zegt inspecteur Johan De Bruycker van de politiezone Berlare-Zele. Zijn zone werkt samen met de politiezone Hamme-Waasmunster.

Robotmaaier met sterke lichten

Eenmaal ter plaatse zag de politie dat er niets aan de hand was. De Bruycker: "Het bleek te gaan om de grasrobot van de buren. Die maakt wat geluid en heeft sterke LED-verlichting die te zien was tot aan de deur. De alerte buur krijgt een 10 op 10 natuurlijk!" De politie roept trouwens iedereen op om verdachte zaken 's nachts te blijven melden, zelfs als het achteraf blijkt te gaan over robotmaaiers.

Meest gelezen