Kleurrijke ezels te spotten in Antwerpen en Mechelen

Veertig kleurrijke ezels zullen vanaf vandaag verschillende locaties in Vlaanderen sieren. Ook in Antwerpen en Mechelen zullen er de hele zomer staan. Daarna worden ze verkocht voor het goede doel.

"Vandaag plaatsen we de baby-ezels. Dat zijn de kleinste exemplaren. De rest van de week plaatsen we de mama’s”, zegt Antwerpenaar Ludo Modelo. Hij is één van de achttien kunstenaars die de ezels beschilderd hebben. Het is trouwens niet de eerste keer dat er zo’n project georganiseerd wordt. Vorig jaar waren het gekleurde nijlpaarden die verschillende steden mochten sieren.

Ezeltherapie

Net zoals bij de nijlpaarden, worden ook de ezels verkocht voor het goede doel. Een deel van het geld gaat naar City Pirates vzw. Dat is een sociaal voetbalproject dat loopt in verschillende Antwerpse wijken. Het andere deel van het geld gaat naar De Kampenhoeve STER vzw. Dat is een therapeutisch centrum in Kampenhout. “Deze laatste organisatie is ook één van de redenen waarom we dit jaar ezels beschilderen en geen ander dier. De Kampenhoeve zet de ezel in als therapiedier”, zegt Moledo. In oktober worden de beschilderde ezels geveild.

Meest gelezen