Hogesnelheidstrein tussen Milaan en Parijs ligt wekenlang stil na stormweer

Hevig stormweer in het Franse departement Savoie heeft problemen veroorzaakt op de TGV-verbinding tussen Parijs en Milaan. De spoorlijn werd overspoeld door modderstromen en raakte zwaar beschadigd, waardoor ze volgens de Franse spoorwegmaatschappij SNCF wekenlang onbruikbaar is. Ook het regionale treinverkeer en het vrachtvervoer op de verbinding is verstoord.

De modderstroom heeft schade veroorzaakt op het stuk tussen Saint-Jean de Maurienne en Modane, op de grens tussen Frankrijk en Italië, en nabij de Zuid-Franse stad Grenoble. Op de lijn rijden de TGV's tussen Parijs en Milaan, maar ook de Italiaanse Thello-treinen, de regionale TER-treinen en heel wat vrachtvervoer. Zij zullen moeten omrijden, noordelijk via Zwitserland of zuidelijk via de Italiaanse kust.

Na de storm gisteravond moest een Italiaanse vrachttrein die op weg was naar Frankrijk nog terugkeren naar Milaan. Een Thello-trein op weg naar het zuiden werd tegengehouden in Dijon. Passagiers van een regionale TER moesten hun weg voortzetten per bus. De treinen kunnen via Vallorbe in Zwitserland of via Ventimiglia in Italië nog steeds hun weg voortzetten. 

Meest gelezen