Tiener na "gastoptreden" bij rapper Dave: "Ik was vooral bang dat ik er een zootje van zou maken"

Afgelopen zondag was Alex Mann nog een doodgewone tiener uit Wells, in het Engelse graafschap Somerset, tot rapper Dave hem op het podium riep tijdens het befaamde Glastonbury-muziekfestival. Hij vroeg hem om samen het nummer "Thiago Silva", een ode aan de Braziliaanse stervoetballer die speelt bij Paris Saint-Germain, te zingen/rappen. De 15-jarige Mann deed dat zo vlekkeloos dat het filmpje van zijn optreden intussen miljoenen keren bekeken werd op diverse sociale media.

Alex Mann, die voor het eerst op het festival aanwezig was, op nieuwswebsite The Guardian en in het tv-programma Good Morning Britain: "Ik zat op de schouders van mijn vriend Sam. Toen Dave vroeg of iemand wilde meezingen, riep ik hem onmiddellijk toe."

"Ik weet niet goed wat er op dat moment door mijn hoofd ging. Ik was in ieder geval erg nerveus. Ik was vooral bang dat ik er een zootje van zou maken. Maar eens op dat podium voelde alles zo goed."

"Ik heb het nummer natuurlijk al vele keren beluisterd. Maar ik was toch niet zeker of ik alle zinnen perfect in mijn hoofd had. In ieder geval heb ik zelden een probleem om een muziektekst te leren. Dave verzekerde me ook dat, mocht ik problemen hebben met de tekst, hij me wel verder zou helpen."

"Alles wat gebeurd is, is zo gebeurd en niet vooraf gepland. Het is allemaal heel toevallig gebeurd. Ik heb Dave ooit zien optreden in Bristol en daar liet hij ook een fan meezingen."

"Na het optreden schreeuwde iedereen mijn naam. Het mooiste moment uit mijn leven", aldus Mann nog. Intussen werd de jongen al door een Brits modemerk uitgenodigd om zijn kledinglijn te promoten en kreeg hij al een paar aanbiedingen voor optredens. Op zowel Instagram als Twitter steeg het aantal volgers intussen tot meer dan 100.000, terwijl hij er voor het optreden een 90-tal had.

Thiago Silva reageerde zelf ook op Twitter:

Meest gelezen