Ingenieursstudenten KU Leuven stellen nieuwe zonnewagen voor

Vandaag stellen 19 ingenieursstudenten van de KU Leuven hun splinternieuwe zonnewagen voor. Ze hebben die wagen in één jaar tijd ontworpen en geproduceerd om mee te doen aan het wereldkampioenschap voor zonnewagens in Australië dat start op zondag 13 oktober.

"Het is een ongelofelijke ervaring om deze wagen met je medestudenten te bouwen op één jaar tijd. Ons ultieme doel is Australië. We moeten daar 3.000 kilometer door de woestijn rijden tegen 53 andere topuniversiteiten uit de hele wereld. We zetten elke dag op het einde van de dag ons tentenkamp op in de woestijn. Deze trip is dus één groot avontuur. We hopen uiteraard als eerste over de finishlijn te rijden", zegt student Nelis Geurts.

In 2017 werd het team van de KU Leuven derde en vorig jaar in Chili behaalde ons Solar Team nog de eerste plaats. 

BluePoint

Het Agoria Solar Team bouwt om de twee jaar een volledig nieuwe zonnewagen met als doel het nog beter te doen dan hun voorgangers tijdens het wereldkampioenschap. Vandaag reed de nieuwe wagen die de naam BluePoint kreeg haar eerste meters op het C-mine plein in Genk tussen de twee oude mijnschachten. 

De BluePoint is de achtste Belgische zonnewagen en is ook meteen de meest aerodynamische wagen van België. Voor het eerst hebben de studenten ook zelf het zonnepaneel ontwikkeld. De wagen zou 1 miljoen euro waard zijn. 

Meest gelezen