Stad Leuven sproeit planten met gerecycleerd water van bierbrouwer AB Inbev

De groendienst van de stad Leuven gebruikt gerecycleerd water van AB Inbev om de planten en parken te sproeien. "Het water wordt streng gecontroleerd dus we moeten ons geen zorgen maken dat er nog bier inzit", lacht schepen Lalynn Wadera (SP.A).

In het verleden werd er water gebruikt uit de Vaart om het Leuvense groen te sproeien, maar sinds vorig jaar is er een overeenkomst met AB Inbev. "We gebruiken het water dat zij normaal gebruiken om te koelen. Zij zuiveren dat in hun eigen waterzuiveringsstation en wij nemen dat dan over", vertelt Leuvense schepen Lalynn Wadera. 

Sproeien bij droog weer

Wanneer het niet overdreven warm is, sproeit Leuven wekelijks de planten en parken. Bij warm weer is het iets anders, vertelt Wadera: "Wanneer het echt warm is, gaan we aanvullend de pas aangeplante grote bomen sproeien en de bomen die nog maar twee jaar geplant zijn, want dan is het noodzakelijk dat ze genoeg water krijgen." 

300.000 liter water

Wekelijks gebruikt Leuven zo'n 300.000 liter water van AB-Inbev. "De Leuvenaar moet dus geen schrik hebben dat onze planten te weinig water krijgen. Onze stad blijft mooi groen. Zelfs als de warmte nog blijft aanhouden", vult Wadera nog aan. 

Meest gelezen