AFP or licensors

Personeel Griekse ferry's staakt, duizenden toeristen en pendelaars gestrand

In Griekenland varen de veerboten vandaag niet uit door een 24 urenstaking van het ferrypersoneel. Tussen het vasteland en de Griekse eilanden vaart geen enkele veerboot uit. Ook de verbindingen tussen Griekenland en Italië zijn getroffen. De actie was vooraf aangekondigd, maar toch zijn duizenden vakantiegangers en pendelaars gestrand. 

Vandaag varen er gedurende 24 uur geen veerboten tussen het vasteland en de eilanden. Het ferrypersoneel staakt nadat gesprekken met de directie over een hoger loon en andere voordelen waren afsprongen. 

De staking was vorige week al aangekondigd, waardoor de Griekse havenpolitie ervan uitging dat er geen grote aantallen gestrande reizigers zouden zijn. In voorverkoop werden er ook geen tickets verkocht voor overtochten op woensdag.

Toch werden veel vakantiegangers en pendelaars verrast door de staking bij de start van het hoogseizoen. De vakbond zegt dat de actie mogelijk nog wordt verlengd. 

Jaarlijks bezoeken miljoenen toeristen de Griekse eilanden en het Griekse vasteland. 

AFP or licensors

Meest gelezen