Petra De Sutter (Groen) voorzitter commissie Interne Markt Europees Parlement

Kersvers Europees Parlementslid Petra De Sutter (Groen) wordt voorzitter van de commissie Interne Markt en Consumentenbescherming (IMCO). Dat heeft haar fractie beslist. De commissie houdt zich bezig met de regelgeving rond alles wat het vrij verkeer van onder meer goederen en diensten betreft. Ook consumentenrechten worden er behandeld. 

"Ik ben fier met dit voorzitterschap", reageert De Sutter. "Producten die op de Europese markt komen, zullen in mijn commissie aan bod komen. Ik zal er als arts op toezien dat we het voorzorgsprincipe nooit uit het oog verliezen, voor onze gezondheid."

Ze wijst erop dat in de commissie veel technische, maar ook politiek gevoelige dossiers worden behandeld. "Het kan een hefboom zijn voor een groene transitie, naar een meer circulaire economie en bijvoorbeeld een verbod op ingebouwde veroudering van producten."

De formele aanstelling van de verschillende commissievoorzitters in het Europees Parlement gebeurt volgende week.

Meest gelezen