Videospeler inladen...

Tongerse magistraat aangehouden voor schriftvervalsing en witwaspraktijken

Een magistraat uit Tongeren is aangehouden op verdenking van schriftvervalsing en witwaspraktijken. De man zou samen met zijn partner gesjoemeld hebben met de aan- en verkoop van tweedehands oldtimers. De vrouw is vrijgelaten onder voorwaarden.

Het onderzoek zelf werd in februari al opgestart, maar gisteren werd het koppel door de politie opgepakt voor verhoor. De twee - een substituut-procureur en een rechter in Tongeren - zouden betrokken zijn bij witwaspraktijken en schriftvervalsing. Ze zouden gesjoemeld hebben met de aan- en verkoop van tweedehands oldtimers. "Daarbij zouden verschillende strafbare feiten gepleegd zijn", zegt Luc De Mot van het parket-generaal in Antwerpen. De zaak speelt zich wel volledig in hun privéleven af en heeft dus niets te maken met hun werk.

Omdat de twee als magistraat werken, wordt het onderzoek door het Antwerpse hof van beroep behandeld. De vrouw werd intussen vrijgelaten onder voorwaarden, de man is aangehouden door de onderzoeksrechter. 

Mijn cliënt werkt ten volle mee aan het onderzoek vanuit het perspectief dat hij zich strafrechtelijk niets te verwijten heeft

Meester Hans Rieder

De advocaat van de substituut-procureur, Hans Rieder, heeft intussen gereageerd. "Mijn cliënt werkt ten volle mee aan het onderzoek vanuit het perspectief dat hij zich strafrechtelijk niets te verwijten heeft", aldus Rieder. 

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen