Veel rook bij dakbrand in Leuven, brand onder controle

Vanmiddag ontstond een enorme rookpluim bij een dakbrand in Leuven. Aan de Vaartkom in Leuven stond het dak van een gebouw in brand. Mensen in de buurt hoorden vanmiddag ontploffingen en daarna ontstond er brand op het dak van een gebouw. De brandweer heeft de brand nu onder controle. Er vielen geen gewonden.

Het vuur ontstond bovenaan een nieuwbouw, waar er werken bezig waren op het dak. De brandweer van Leuven vermoedt dat de brand daarmee te maken zou kunnen hebben. Volgens de brandweer ligt er dakisolatie op het dak en stond die in brand. Dat zou de hevige rook kunnen verklaren. 

De politie had het Engels Plein en de Vaartkom afgesloten voor het verkeer. Die straten zijn om 15.50u weer vrijgegeven. De rook is ondertussen weggetrokken waardoor ramen en  deuren weer open kunnen.

De brandweer blijft nog een tijd ter plaatse om na te blussen. 

Videospeler inladen...

Meest gelezen