Videospeler inladen...

Twee Nederlandse organisatoren Vestiville vrijgelaten

De twee Nederlandse organisatoren van het afgelaste festival Vestiville zijn vrijgelaten. Dat zeggen hun advocaten.  Vorige vrijdag werden de 3 organisatoren opgepakt. Het gerecht bekijkt of ze gefraudeerd hebben bij de organisatie van het festival.

Vandaag besliste de onderzoeksrechter dat de twee Nederlandse organisatoren van het afgelaste Vestiville-festival in Lommel mochten vrijgelaten worden. De Nederlandse broer en zus werden vorige vrijdag samen met een Brit opgepakt op het festivalterrein. De Brit werd even later weer vrijgelaten.

Het festival werd op het laatste nippertje afgelast, omdat er problemen waren met de veiligheid, tot groot ongenoegen van de festivalgangers. Zo'n 30.000 festivalgangers kochten een ticket. Het gerecht bekijkt of de organisatoren gefraudeerd hebben bij de organisatie van het festival, en of er sprake is van misbruik van vertrouwen en valsheid in geschrifte.

De twee Nederlandse organisatoren zijn verhoord door de onderzoeksrechter. Nu zijn ze dus vrijgelaten. Ze zijn wel nog steeds verdachten in de zaak.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen